Allianz Slovenská poisťovňa daroval PSK jeden milión korún

12.08.2004 Celý región

Symbolický šek na sumu jeden milión korún darovali 11. augusta predstavitelia Allianzu Slovenská poisťovňa Prešovskému samosprávnemu kraju (PSK) na krytie ná...
Symbolický šek na sumu jeden milión korún darovali 11. augusta predstavitelia Allianzu Slovenská poisťovňa Prešovskému samosprávnemu kraju (PSK) na krytie nákladov spojených s odstraňovaním následkov júlovej povodne.

Riaditeľ odštepného závodu poisťovne v Košiciach František Oravec konštatoval, že všetky obhliadky v povodňou postihnutých oblastiach už urobili, niektorí občania majú aj vyplatené škody. Podobne je to aj s organizáciami. Informoval tiež o opatrení, podľa ktorého bude Allianz až do konca septembra uzatvárať poistné zmluvy na domácnosť a nehnuteľnosť aj v tých oblastiach, ktoré postihli záplavy. Ide o mimoriadnu ponuku platnú pre Košický a Prešovský kraj.
Riaditeľ Úradu PSK v Prešove Alexander Ernst po slávnostnom akte uviedol, že dar použijú na nevyhnutné účely. Keďže však pri povodni vznikli škody napr. na cestách druhej a tretej triedy až vyše 59 miliónov korún, zvažuje PSK vziať na krytie nákladov úver. Problém s nedostatkom financií sa podľa Ernsta prejavuje aj v tom, že samosprávny kraj má poistených asi len 40 percent z celkového objemu majetku, ktorý prevzal do svojej správy.
PSK okrem tohto finančného daru spojeného s povodňami dostal materiálnu pomoc od partnerského Pardubického kraja v Česku. Na zasadnutí zastupiteľstva PSK vo štvrtok 19. augusta sa majú poslanci zaoberať návrhom na vyčlenenie jedného milióna korún z neziskového fondu NEFO, ktorý zriadil PSK na odstraňovanie povodňových škôd.

(jj)
 

Vyberte región

mark